18 February 2021

ROMANIA

JUDEŢUL MUREŞ                                                                     Vizat,

PRIMĂRIA COMUNEI                                                              Secretar

ACĂŢARI                                                                                Jozsa Ferenc

 

P R O I E C T  D E   H O T Ă R Â R E

privind acordul Consiliului local Acățari pentru utilizarea domeniului public al comunei de către  SC Orange România SA prin SC Amtel Construct SRL în vederea implementări proiectului  ”Construire rețea FO în UAT Acățari, jud.Mureș”

 
 

                                    Primarul comunei Acăţari,

                        Văzând  referatul de aprobare  a Primarului comunei Acățari nr.1125/2021 , și raportul  compartimentului de resort  nr.1135/2021,

                        Având în vedere:

-                      cererea nr. 6501/23.10.2020,depusă de SC Amtel Construct SRL,prin care solicită acordul Consiliului local cu privire la realizarea investiției ”Construire rețea FO în UAT Acățari, jud.Mureș”

-                       prevederile Certificatului de Urbanism nr.121 din 08.07.2020 ,emis de Consiliul județean Mureș,

-                      art.22 din OG nr.43/1997,privind regimul drumurilor,cu modificările și completările ulterioare,

-                      art.3 alin.(3), art.4,art.12 alin.(1) din Legea nr.159/2016,privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice,precum și pentru stabilirea unor măsuri  pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice, cu modificările și completările ulterioare,

-                      art.5,lit.”m”,art.129,lit.”c”,alin.(6),lit.”b”,respectiv art.240 din din Ordonanța de Urgență  nr. 57 din 3 iulie 2019, privind Codul administrativ,

                        Văzând prevederile  art.7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică,republicată,cu modificările și completările ulterioare,

                              În temeiul art.136  alin "1"  din Ordonanța de Urgență  nr. 57 din 3 iulie 2019, privind Codul administrativ,

 

                             p r o p u n e:

 

 

          Art.1.Se aprobă constituirea dreptului de acces,prin încheierea unui contract de acces pe proprietatea publică  a UAT Acățari (extravilan/intravilan și drumuri comunale),în conformitate cu prevederile  Certificatului de Urbanism nr.121 din 08.07.2020 ,emis de Consiliul județean Mureș,în scopul ralizări lucrării ” Construire rețea FO în UAT Acățari, jud.Mureș”.

          Traseul pentru care se propunje încheierea contractului de acces este identificat conform planului de amplasament anexat.

          Art.2.Contractul de acces va fi elaborat de  SC Orange România SA prin SC Amtel Construct SRL și va conține descrierea tuturor lucrărilor pentru canalizația telefonică,cu respectarea tuturor prevederilor legale.

          După consultarea contractului de acces,cu eventuale observații , se împuternicește Primarul comunei să semneze contractul.

 

          Art.2.Toate cheltuielile privind reabilitarea drumurilor de exploatre de interes public,exploatarea lor corectă și reparația lor în caz de deterioare din culpă a SC Orange România SA prin SC Amtel Construct SRL sau a colaboratorilor acesteia cad în sarcina  SC Orange România SA,pe întreaga perioadă de timp de utilizare a instalațiilor electrice.

Art.3.Pentru orice distrugere a bunurilor sau culturilor vecine a drumurilor comunale/de exploatare de către SC Orange România SA prin SC Amtel Construct SRL, se va acorda corectă despăgubire în conformitate cu prevederile legale.

Art.4.Prezenta se aduce la cunoștință publică,conform prevederilor legale și se comunică cu:

-         Primarul comunei Acățari

-         Instituției Prefectului-jud.Mureș

-         SC Orange România SA prin SC Amtel Construct SRL

 

 

 

Primar,

Osvath Csaba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROMÂNIA,

JUDEŢUL MUREŞ

PRIMĂRIA COMUNEI ACĂŢARI

Tel/Fax: 0265 333112, 0265 333298; e-mail: acatari@cjmures.ro,  www.acatari.ro

 

Nr. 1125 din  28 februarie 2021

 

 

 

Construirea instalațiilor de telecomunicații se va face conform planurilor de situație anexate.

            Se va construi o rețea de fibră optică pe teritoriul UAT Acățari, cuprinzând satele Acățari, Gruișor, Murgești, Roteni, Stejeriș și Vălenii. Acestea rețea se va construi pe suportul existent format din stâlpi LEA-JT, LEA-MT și stâlpi Telekom, respectiv pe suport nou format din canalizație nouă proprietate Orange. Stâlpii noi se vor planta în continuarea rețelei existente de stâlpi EE-JT sau Telekom, în vederea constituirii unui suport continuu pe care să se instaleze rețeua de cabluri FO.

Astfel:

-În prezent, site-ul BR0018 nu este racordat pe cablu FO. Se va instala un cablu FO de la site BR00425 până în loc Budiu Mic pe stâlpi LEA-JT aparținând Electrica SA pe o lungime de 1720 m, pe stâlpi de lemn aparținând Telekom pe o lungime de 1600 m și prin canalizația proprie pe o lungime de 1000 m. De la capătul localității Budiu Mic, se va construi o canalizație de la ultimul stâlp LEA-JT până la site BR0018 pe o distanță de 3250 m.

-Între site BR0018 și satul Acățari se va construi o canalizație telefonică în domeniul public pe o lungime de 2000 m.

-În loc. Acățari, rețeua FO se poate construi folosind rețeua LEA-JT existentă.

-Între loc. Acățari și Murgești se va folosi rețeua de stâlpi LEA-JT, cele 2 localități fiind una în continuarea celeilalte.

-În loc. Murgești rețeua FO se poate construi folosind rețeua LEA-JT existentă.

-Între localitățile Murgești și Roteni nu exista suport aerian și subteran. Se va folosi linia LEA-MT pe care mai există un cablu FO instalat (probabil al unui alt operator) pe o distantă de 3100 m.

-În loc. Roteni rețeua FO se poate construi folosind rețeua LEA-JT existentă.

-Între loc. Acățari și Stejeriș se va folosi linia de stâlpi Telekom pe o distanță de 450 m.

-În loc. Stejeriș, rețeua FO se poate construi folosind rețeua LEA-JT existentă căt și pe stâlpi Telekom.

-Între localitățile Stejeriș și Gruișor nu există suport aerian și subteran. Se va folosi linia LEA-MT pe care mai există un cablu FO instalat (probabil al unui alt operator) pe o distanță de 3000 m.

-În loc. Gruișor, rețeua FO se poate construi folosind rețeua LEA-JT existentă.

-Între localitățile Gruișor și Vălenii nu există suport aerian și subteran. Se va folosi linia LEA-MT pe care mai există un cablu FO instalat (probabil al unui alt operator) pe o distanță de 2000m.

-În loc. Vălenii, rețeua FO se poate construi folosind rețeua LEA-JT existentă.

 

 

 

 

 

Situația juridică a terenului

Lucrarea se va realiza pe teren aparținând domeniului public al comunelor Crăciunești și Acățari și al municipiului Tg. Mureș astfel: pe teritoriul municipiului Tg. Mureș, cablu se va instala în canalizație proprie aparținând Orange SA și pe stâlpi LEA-JT aparținând Electrica SA, pe teritoriul comunei Crăciunești cablu FO se va instala aerian pe stâlpii aparținând Electrica SA și Telekom și canalizație nouă, iar pe teritoriul comunei Acățari, cablu se va instala prin canalizație nouă, pe stâlpi aparținând Electrica SA și Telekom.

Se va construi o secțiune de canalizație de telecomunicații de la capătul localității Budiu Mic, comuna Crăciunești, pâna la site BR0018 situat în comuna Acățari în domeniul public pe drumurile comunale, respectiv pe sub DN15, pe o distanță de 3250 m.

            Se va construi a 2-a secțiune de canalizație de telecomunicații în satul Acățari, pe porțiunea de teren extravilan, între nr. cad. 193 și intrarea în sat pe o distanță de 2050 m de la site Orange până la primul stâlp LEA-JT din sat. Canalizația se va construi în domeniul public pe drumul comunal.

            Descrierea lucrărilor la canalizația telefonică

            Pentru efectuarea săpăturilor la șanț, lucrările se vor executa în felul următor:

            -se execută o semnalizare rutieră corespunzătoare;

            -se trasează marginile șanțului;

            -se sapă șanțul;

-se proptesc pereții șanțului pentru preîntâmpinarea pericolului surpărilor posibile;

            -se nivelează baza șanțului cu stratul de nisip de 5 cm;

            -se vor instala cele 2 monotuburi;

            -monotuburile se vor acoperi cu un strat de 15 cm de material mărunt, separat manual din pământul de săpătură;

            -restul șanțului se va umple în felul următor – 60 cm în straturi succesive de pământ de săpătură compactat și udat cu apă pentru așezare.

 

           

 

Primar,

Osvath Csaba