Date geografice

Tămăşeu

Alcătuită din satele: Parhida, Niuved, Satu-Nou şi centrul de comună Tămăşeu, comuna este aşezată în vestul judeţului Bihor,  pe Drumul Naţional 19 Oradea – Satu Mare, la 20 km distanţă de municipiul Oradea şi 20 km distanţă de Săcueni. Se află la 7 km de distanţă de la trecerea de frontieră cu Ungaria.

Prin comună trece linia ferată Oradea – Satu Mare, gara fiind situată la un km depărtare de centrul comunei – Tămăşeu. Clima zonei este continental temperată, cu influenţe oceanice. Temperatura medie anuală rezultată în urma observaţiilor mai multor ani este de 10,3 o C. Solul este constituit în majoritate din cernoziom, de bună calitate, pretabil culturilor de grâu, cereale păioase, porumb, cartofi, legume ş.a.

Teritoriul comunei este străbătut de râul Barcău . Zona este bogată în izvoare şi în ape geotermale. În anii 1800, nişte cercetări balneologice au arătat că izvoarele sunt bogate în litium, ceea ce este benefic pentru organism. Dar din păcate acestă apă minerală naturală nu se comercializează deşi au fost nişte încercări în trecut. Vegetaţia în mare parte are caracteristicile corespunzătoare câmpiei. Sunt specifice pâlcuri de păduri de foioase. Se găsesc multe specii atât în floră cât şi în faună.

Stiri / Anunturi

publicare casatorie morgovan -kovacs
Prevenire arderea miristelor
casatorie gheczi jozsef si fuzfa andrea
Antal Laszlo publicație casatorie
PUBLICATIE CASATORIE
Publcare căsătorie Süli Lorant-Ferencz cu Ghitea Anamaria-Ghorghina
Kétnyelvű nyomtatványok
declaraţie căsătorie buzilă gheorghe-viorel şi robotin rozalia-florica
anunt incepere proiect
REFERENDUM 2012