Primaria Sīncel - www.primariasincel.ro

Judetul Alba


Sistemul de Informatii Schengen II

Festival LA PORTILE TRADITIEI

« Inapoi

02 Martie, 2009

Comuna Sincel a fost gazda primei manifestari din acest an desfasurate sub genericul "La portile traditiei". Acest eveniment face parte dintr-un proiect al Consiliului Judetean Alba intrat in al treilea an de desfasurare, proiect ce urmareste revitalizarea vietii culturale din comunele si zonele rurale ale judetului Alba in care nu mai exista activitate culturala de mai mult timp.

Manifestarea de la Sincel a reunit ansamblurile caminelor culturale din zona (Cetatea de Balta, Jidvei, Capalna, Sona, Panade şi Sancel), ansambluri ce si-au prezentat portul traditional in cadrul unei parade a portului popular ce a deschis spectacolul. Spectacolul folcloric a fost completat de recitalurile sustinute de grupul instrumental, de grupul de solisti si de grupul de dansatori al Centrului de Cultura Augustin Bena, precum si de recitalul sustinut de Fanfara judetului Alba.

Cu aceasta ocazie presedintele CJ Alba le-a inmanat membrilor grupului folcloric "Sincelenii" o diploma de excelenta pentru activitatea depusa in decursul celor 8 ani de functionare.

Autor: Lenuta Bloj