Primaria Sīncel - www.primariasincel.ro

Judetul Alba


Sistemul de Informatii Schengen II

La Sincel se deschid "PORTILE TRADITIEI"

« Inapoi

10 Februarie, 2008

La Sincel se deschid

Duminica, 10 februarie 2008, comuna Sincel este gazda unei manifestari culturale desfasurate sub genericul "LA PORTILE TRADITIEI" .
Evenimentul face parte dintr-un proiect al Consiliului Judetean Alba care urmareste revitalizarea vietii culturale din comunele si zonele rurale ale judetului Alba in care nu mai exista activitate culturala de mai mult timp.
Manifestarea de la Sincel debuteaza la ora 13.30, cu parada portului popular. Sunt invitate sa participe comunele: Cetatea de Balta, Jidvei, Valea Lunga, Sona si Sincel. Programul folcloric se va desfasura incepind cu ora 14, la Caminul Cultural din Sincel. Acesta va cuprinde si citeva recitaluri ale invitatilor speciali: Veta Biris, Alina Pinca si Reta Rus. Acompaniamentul va fi asigurat de Grupul vocal-instrumental al Centrului de Cultura “Augustin Bena” Alba.
Comuna Sincel se prezinta pe scena acestui eveniment cu mesageri consacrati ai folclorului romanesc: Grupul Barbatesc condus de d-nul Gheorghe Latiu, Grupul de fete condus de d-nul Costea Teodor, Grupul folcloric mixt de la Panade si Grupul Folcloric al Scolii Sincel pregatit de d-nul Lucian Festeu.

Felicitari organizatorilor si celor care au pus suflet in aceasta manifestare!

Felicitari celor care au participat la aceasta manifestare demonstrand ca portile Sincelului sunt inca deschise traditiilor strabune!

Autor: Lenuta Bloj