Primaria Sīncel - www.primariasincel.ro

Judetul Alba


Sistemul de Informatii Schengen II

Bilant la cumpana dintre ani

« InapoiPRIMAR SāNCEL - ILIE FRĂŢILĂ

Cele mai importante realizări pe care le-am avut īn calitate de primar al comunei Sāncel sunt legate de proiecte care au urmărit īmbunătăţirea infrastructurii din comună, iluminatul public, introducerea apei potabile, lucrări de reparaţii şi amenajări īn cadrul şcolilor din comună.

Īn acest sens doresc să amintesc realizarea iluminatului public īn satele aparţinătoare (Iclod, Pănade) care a fost finalizat īn anul 2006. Includerea localităţii Sāncel īn programul guvernamental de alimentare cu apă la sate (Sāncelul fiind una din cele opt localităţi nominalizate din judeţul Alba).
A fost īntocmit un proiect de alimentare cu apă potabilă a satelor aparţinătoare (Iclod, Pănade).
Īn anul 2005 a fost finalizată consolidarea podului de pe rāul Tārnava Mică īntre localităţile Sāncel şi Iclod, iar īn anul 2006 au fost amenajate drumurile de cāmp din toate cele trei sate componente ale comunei.

A fost executat un pod stradal şi o punte īn localitatea Pănade şi a fost decolmatat Pārāul Popilor pe lungimea de 600 metri īn aval de sat şi īn zona satului pe lungimea de 500 metri, lucrare care nu a mai fost efectuată īn ultimii 50 de ani. S-au efectuat lucrări de foraj la adāncimea de 200 metri īn localitatea Sāncel īn cadrul unui proiect de cercetare privind apa de adāncime.
Modernizarea reţelei pentru televiziune prin īnlocuire cu cablu cu fibră optică cu o capacitate de furnizare a 40 de programe TV.

A fost īntocmit un proiect privind infrastructura rurală īn scopul obţinerii de fonduri PHARE de la Agenţia Naţională pentru rromi.
Introducerea īncălzirii centrale īn sediul Primăriei Sāncel, amenajarea şi darea īn folosinţă a grupului sanitar īn sediul Primăriei Sāncel. Au fost pietruite mai multe străzi din localitatea Sāncel (Str. Horea, Str. Morii, Str. Luncii, Str. Pe Vale, str. Mihai Viteazul, str. Dobrogeanu Gherea), localitatea Pănade (str. Baronului) şi din localitatea Iclod.

Au fost incluse Şcoala Generală cu clasele I-IV Iclod şi Grădiniţa cu Program Normal din Iclod īn parteneriat cu Primăria Sāncel īn proiectul I.S.J. Alba "Īmpreună pentru o educaţie de calitate" īn cadrul programului PHARE "Acces la educaţie a grupurilor dezavantajate" şi construirea unei noi grădiniţe īn Iclod, proiect care este īn curs de finalizare.

A fost cofinanţat cu 10% subproiectul "Şcoala, inima satului" īn cadrul Programului de Granturi Şcoala-Comunitate din Proiectul pentru Īnvăţămāntul Rural care are ca obiectiv īntărirea relaţiei şcoală-comunitate.
La Şcoala cu clasele I-VIII Sāncel a fost construit un grup sanitar la standarde europene. A fost confecţionată şi montată o latură de gard (expoziţie nordică) la Şcoala cu clasele I-VIII Sāncel. Se efectuează lucrări de reparaţie capitală a Şcolii cu clasele I-VIII Sāncel şi a Şcolii cu clasele I-IV "Timotei Cipariu" Pănade.

A fost executat un zid de susţinere īmpotriva alunecărilor de teren la Biserica Ortodoxă din Iclod. S-au finalizat lucrările de amenajare şi dare īn folosinţă a grupului sanitar al Căminului Cultural Sāncel.

Se realizează lucrări de reparare a Căminului Cultural din Sāncel şi a Căminului Cultural Pănade. A fost dotat Căminul Cultural Sāncel cu o cameră frigorifică de 16 metri cubi. Īn localitatea Iclod este īn curs de finalizare un TELECENTRU, implementat de Agenţia Naţională de Reglemetare īn Telecomunicaţii. Ziarul UNIREA, 22 decembrie 2006.