Primaria Sīncel - www.primariasincel.ro

Judetul Alba


Sistemul de Informatii Schengen II

2. GRUPUL FOLCLORIC "SINCELENII"

« Inapoi

GRUPUL FOLCLORIC "SINCELENII"

A luat fiinta in urma cu 8 ani (2000) din initiativa primarului de atunci al comunei Sincel, GHEORGHE LATIU, care este si in acest moment instructorul grupului si cuprinde in structura sa un numar de 15 cetateni cu varste intre 18 si 70 de ani.

Grupul interpreteaza cantece culese de pe Valea Tarnavelor, de la rapsozi populari din localitatea Sincel (de unde si numele grupului) si din localitatile invecinate.

Grupul are in repertoriu cantece populare, cantece de catanie, patriotice, doine, colinde si cantece bisericesti- pricesne.

De la infiintarea sa, a participat la multe actiuni ale Despartamantului “ASTRA” Blaj organizate in zona, la intalniri ale “Fiilor satului” pe care localitatile din zona Blajului le-au organizat. A participat, de asemenea, la toate manifestarile organizate de municipalitatea Blaj cu prilejul “Zilelor culturii blajene” care se desfasoara in fiecare an in perioada 3-15 mai.

De asemenea au participat in calitate invitati la toate editiile festivalului “Strugurele de Aur” organizat anual la Jidvei.

Grupul a cantat in direct la TVR1 cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei organizata la Alba Iulia, precum si la alte televiziuni locale: la Brasov, Arad, Deva, Timisoara, Sibiu, Baia Mare precum si la alte manifestari organizate la Targu Lapus, Iasi, Putna, Hateg.

La toate manifestarile culturale la care a participat, Grupul Folcloric “Sincelenii” a fost aplaudat si apreciat atat pentru cantecele interpretate cat si pentru costumele autentice pe care le poarta.

Grupul a realizat pana in prezent 2 CD-uri si un DVD cu cantecele pe care le interpreteaza.

INSTRUCTOR,
Latiu Gheorghe