Nu te lasa biruit nici de ura, nici de dispret, nici de indiferenta. Adu-ti aminte ca puterea celor rai, corupti, prosti si lenesi este efemera. Lucreaza linistit, spune ce ai de spus, cauta maiestria necesara pentru exprimarea frumosului. Tu stii ca în fata frumusetii au îngenuncheat si marii tirani. Ion Vlasiu

Comuna Ogra

Ogra

Comuna Ogra din judetul Mures este Unitate Administrativ Teritoriala cu persoanalitate juridica de drept public, are patrimoniu propriu si capacitate juridica deplina.
Comuna Ogra se intinde pe o suprafata de 5.216,99 ha teren: 294,20 in intravilan si 4922,79 in extravilan, invecinandu-se cu comunele: Sanpaul, Mica, Ganesti, Cuceredea, Iclanzel, Band si cu orasul Iernut.

Satele componente ale comunei sunt:
Ogra, localitatea de resedinta a comunei, aflata la DN 15 respectiv E60, intre localitatile Sanpaul si Cipau, pe malul stang al raului Mures (amonte).
Dileul Vechi, situat la drumul judetean Ogra –Band pe malul drept al raului Mures, la o distanta de 3km fata de localitatea de resedinta.
Giulus, aflat in partea de sud-est a resedintei de comuna, in directia orasului Tarnaveni la o distanta de 6km fata de resedinta.
Lascud, situat pe aceleasi coordonate ca si satul Giulus (localitati vecine si apropiate) la o distanta de 7 km fata de resedinta comunei.

Autoritatea Consiliului Local si a primarului se exercita asupra colectivitatilor existente in satele componente ale comunei.

Comuna a fost atestata documentar dupa cum urmeaza: Ogra in 1376 (Wgra), Dileul Vechi in 1344(Delleu), Giulus in 1413 (Gyulatelke), Lascud in anul 1414 (Lachkad) si Vaideiu in anul 1336 (Vytalu).