Primaria Giroc - www.giroc.ro

Judetul Timis


Sistemul de Informatii Schengen II

BINE ATI VENIT PE PAGINA GIROCENILOR SI A CHISOZENILOR!

Comuna Giroc este unitatea administrativ-teritoriala de baza care cuprinde populatia rurala reunita prin comunitate de interese si traditii.

Comuna Giroc este alcatuita din doua sate componente Giroc si Chisoda, unul dintre satele componente, respectiv Giroc este resedinta de comuna.

În satul resedinta de comuna - Giroc, au sediul autoritatile administratiei publice locale prin care se realizeaza autonomia locala: Consiliul Local al Comunei Giroc, ca autoritate deliberativa si primarul comunei Giroc ca autoritate executiva, cu sediul în comuna Giroc, str. Semenic, nr. 54 si celelalte autoritati si institutii publice reprezentative pentru comuna Giroc.

Teritoriul administrativ al comunei se învecineaza la N cu Municipiul Timisoara, la E cu comuna Mosnita Noua - satul Urseni, la S cu râul Timis, la S-V cu comuna Sag, iar la V cu satul Utvin al comunei Sânmihaiul Român. Comuna Giroc este amplasata în Câmpia Joasa a Timisului, în Vestul României, în centrul judetului Timis, la întretaierea paralelei de 45o 50' 30'' lat. N cu meridianul de 21o 30' long. E, se afla la Sud de Municipiul Timisoara.

Datorita asezarii, comuna Giroc se afla în Câmpia Banatului într-una din portiunile estice ale Marelui Bazin de Sedimentare denumit Depresiunea Panonica.

Deoarece la Sudul localitatii se afla o întindere de 420 ha padure, râul Timis cu plaja de peste 40 ha, iar dincolo de râul Timis se afla alte 1400 ha de padure, se constata un interes crescând pentru dezvoltarea zonelor de locuit înspre aceasta padure, precum si a unei zone turistice profitându-se de linistea si puritatea aerului ce îl confera copacii seculari si vegetatia. Zona turistica este cuprinsa deja într-un Plan Urbanistic Zonal denumit "Sat de vacanta" pe o suprafata considerabila, unde, prin bunavointa proprietarului de teren se va construi pe terenul donat de acesta, o biserica si o manastire pe aproximativ 6000 mp.

Interesul pentru zona de locuit dintre localitatea Giroc si padure este dat si de faptul ca, apreciind modelele occidentale denumite „Schlafendorf" tot mai multi locuitori ai Municipiului Timisoara si nu numai, doresc sa construiasca aici.