Primaria Giarmata

Judetul Timis


Sistemul de Informatii Schengen II

Primaria

In perioada de formare a poporului roman, pe teritoriul comunei populatia bastinasa daco-romana a continuat sa traiasca sub forma unei obsti satesti, iar la inceputul feudalismului a existat chiar un voievodat destul de puternic, consemnat in putinele izvoare narative din vremea respectiva. Astfel cu prilejul marii invazii din 1241 este amintit voievodatul de Giarmata. Comuna este amintita documentar in registrele papale de zeciuiala, din anii 1334 −1335, sub numele de ZAMOR, GORMAT sau GARMAD.

Scurta descriere a organizatiei

Primaria Giarmata este o institutie publica, ce are ca obiectiv deservirea populatiei, ce presupune servicii si activitati catre comunitatea locala.       
Principalele activitati si servicii

Principala activitate este administratia publica ce are ca rol deservirea populatiei cu servicii in domeniul: taxe si impozite; consiliere juridica; eliberare titluri proprietate; obtinerea de diverse autorizatii si adeverinte; ajutor social; relatii publice; probleme de stare civila.


Numarul de calculatoare disponibil :21 calculatoare dotate cu programele necesare fiecarui department, .

Accesibilitate la internet

Toate calculatoarele au acces la internet. Intreg personalul angajat al primariei este  instruit in utilizarea PC /Internetului.

Partidele politice existente sunt:

Partidul Democrat Liberal (PD-L) Partidul Social Democrat (PSD) Partidul National Liberal (PNL) Partidul Romania Mare (PRM) Partidul Conservator (PC) Partidul Ecologist Roman (PER)

Populaţia

Populatia la 1 ianuarie 1998 este de 5506 locuitori, din care 2702 barbati si 2804 femei, structurati pe urmatoarele categorii de varsta:
- intre 0 - 18 ani 35,9%;
- intre 19 - 62 ani 52,2%;
- peste 59 ani femei si peste 63 ani barbati 11,9%.

Rezultatele definitive ale recensamantului din 1 ianuarie 1992, arata o populatie de 5162 locuitori in comuna Giarmata. Componenta etnica a comunei este urmatoarea:
- romani 94,3 %
- maghiari 2 ,0 %;
- germani 1,6 %
- alte nationalitati 2,1%.

 

Localitati infratite:

CONVENTIE DE COLABORARE CU LOCALITATEA   HOGSTATEN-BELGIA   INFRATIRE CU LOCALITATEA RUSZA-UNGARIA,PRIVIND VIZITE RECIPROCE