Primaria Fărău - www.primariafarau.ro

Judetul Alba


Sistemul de Informatii Schengen II

COMUNA FARAU-informatii generale

Asezarea geografica a comunei.

              Comuna Farau este asezata in Podisul Transilvaniei, in N-E judetului Alba,la interferenta

dintre Valea Mureșului și Văii Tîrnavei Mici.Comuna se invecinează în partea estică și nord - estică cu comuna Bichiș-județul Mureș,în partea de sud-est cu teritoriul administrativ al comunei Jidvei,în su și sud-vest cu cel al comunei Șona,în vest cu cel al comunei Hopîrta,iar în nord si nord-vest cu cel al comunei Noșlac.

Componenta comunei.

               Administrativ teritorial  Comuna Fărău este alcătuită din 5 sate

                                                                          Fărău,Heria,Sanbenedic,Medves,Șilea

                 Comuna Fărău are în administrare o suprafata totala de 8148 ha,din care 495 ha intravilan si 7653 ha în extravilan,incadrandu-se în rîndul comunelor de mărime medie.

                 Populatia comunei Fărău este in numar de 1535,care detine 859 de gospodarii,un numar de 892 locuinte.

                  În comuna Fărău functioneaza 5 școli si 4 grădinite.

Activități specifice zonei sant reprezentate de către ramurile agricole traditionale,respectiv cultivarea terenurilor si creșterea animalelor.

                 Infrastructura rutieră este reabilitata ,drumul judetean DJ107 este într-o stare foarte bună asigurînd conditii foarte bune pentru transport,comuna dispune de telefonie digitala,transport în comun,Dispensar medical -medic de familie,Farmacie.

                   Deasemenea drumurile comunale care leaga satele Heria DC7,Sîmbenedic DC8,Medves DC9,de centrul comunei prin DJ 107 sunt asfaltate si asigura conditii foarte bune de transport. 

                   Atat centrul de comuna cat si centrul localitatii Heria au fost asfaltate in anii 2012-2013, prin accesarea fondurilor europene printr-un Proiect Integrat ,, MODERNIZARE INFRASTRUCTURA RUTIERA IN COMUNA FARAU,INFIINTARE RETEA DE ALIMENTARE CU APA IN LOCALITATEA FARAU,INFIINTAREA SISTEMULUI DE COLECTARE SI TRATARE APE UZATE IN LOCALITATEA FARAU,INFIINTAREA SI DOTAREA UNUI CENTRU DE INGRIJIRE BATRANI IN LOCALITATEA FARAU, REABILITAREA SI DOTAREA CAMINULUI CULTURAL FARAU''.