Primaria Dumbrăviţa

Judetul Timis


Sistemul de Informatii Schengen II

MĂSURI ȘI REGLEMENTĂRI

« Inapoi

26 Mai, 2017

 

         În vederea respectării legalității privind construcțiile din localitate am luat măsura  organizării unor verificări în teren de către echipe  formate din consilieri, inspectori ai compartimentului urbanism și polițiști locali, urmărindu-se existența sau nu a documentelor (certificat de urbanism, autorizatie de constructie), a afișării panourilor  privind  autorizarea construcției,  a modului de organizare a șantierelor și păstrarea curațeniei în șantier.

         Cu această ocazie au fost constatate mai multe nereguli fiind aplicate peste   136 sancțiuni, s-au luat măsuri de oprire a lucrărilor în mai multe șantiere până la intrarea în legalitate (dacă este posibil) sau constatări a unor plasamente necorespunzătoare a unor construcții.

        Măsurile în consecință vor fi concrete și radicale fiind luate în considerare chiar și măsuri de demolare parțială sau totală a unor construcții.

       Astfel de acțiuni vor continua pentru a reglementa și menține o disciplină, o protecție a mediului și un respect față de cetățean privind construcțiile.  

         De asemeni, accesul camioanelor și utilajelor în comuna Dumbrăvița este reglementat, limitat și permis doar în baza autorizării emise de primărie (cu taxele aferente).

          Camioanele și utilajele neautorizate care sunt depistate pe raza comunei vor fi sanctionate.

          În ultima perioadă au fost aplicate un număr de 69 sancțiuni și au fost  emise un număr de 78  autorizatii.       

        Începând cu luna mai a.c. au fost aplicate și sanctiuni privind neîntreținerea  parcelelor la creșterea vegetației peste 30 cm.

S-au aplicat peste 51 de sancțiuni și se află în verificări și în curs de sancționare proprietarii a încă 61 parcele.

 

 

 

 

Primar,

ing.  Victor MALAC