Primaria Dumbrăviţa

Judetul Timis


Sistemul de Informatii Schengen II

VLAD NEAGA - Campionat National si locul III in cea de a doua etapa de Campionat Est-European la supermoto clasa SOpen.

« Inapoi

16 Iunie, 2014

VLAD NEAGA - Campionat National si locul III in cea de a doua etapa de Campionat Est-European la supermoto clasa SOpen.

 

 

Romînii  bat mereu la Plevna -

Victorie consecutivă pentru Vlad Neaga în Bulgaria,

 

            Vlad Neaga, sportiv al CS Dumbrăvița, a reușit in weekendul 13-15 iunie 2014 două curse fara greseală, obținând locul I în a treia etapa de Campionat Național și locul III în cea de a doua etapă de Campionat Est-European la supermoto clasa SOpen.

            Deși nu era refăcut total din punct de vedere fizic iar bugetul echipei sale este tot mai mic,  Vlad s-a prezentat la o nouă etapă ce s-a desfășurat la Plevna în Bulgaria. În antrenamentele libere și-a imbunătățit permanent timpul, înregistrând un nou record personal. În sesiunea de calificări timpul său a fost puțin mai slab din cauza uzurii pneului spate care nu mai avea aderență; singura anvelopă nouă fiind rezervată pentru cursele de duminică. În ambele manșe, Vlad a dat dovadă de multa concentrare și determinare, obținând rezultate de exceție. Iată ce ne spune el despre cele două curse:

             "Pot spune ca prima manșă mi-a pus cele mai mari dificultăți deoarece am început cu stângul în momentul în care motocicleta a pornit greu când eram pe grlila de start, așa că am plecat în cursa deconcentrat. În ciuda faptului că am pierdut două poziții la start am știut că singurul meu scop e să le recuperez și să termin pe locul 1. Așa că am început o cursă de urmărire. Chiar în primul tur am reușit să-l depășesc pe Sorin Trăistaru, ajungând pe locul 1 în Campionatul Național. Am știut că după această depășire trebuie să-mi asigur un avans pentru a nu-mi pierde poziția. După câteva tururi am reușit să depășesc încă un concurent bulgar, în ciuda unei coliziuni minore între noi. Știam că în următoarele 7 tururi trebuia să nu fac nici o greșeala pentru a câștiga locul 1 național și 3 est-european, ceea ce am și făcut.

            În manșa a doua, startul a fost mult mai bun, reușind să-mi mențin poziția întâi în Clasamentul Național încă de la începutul cursei. Aveam nevoie doar de puțină distanță fată de concurenți așa că a mai urmat o depăsire, în urma căreia am reușit să obțin o distanță confortabilă și să termin cursa fără probleme.

            Le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit: Carmarione, Bogmiradi, Mastertent, SpeedHost, Cammeron Print si Primariei Dumbravita"

            Următoarea etapă de Campionat Național se va desfășura la Arad in weekendul 11-12 iulie (vineri și sâmbătă), unde va așteptăm cu drag.

Autor: Constantin Nicolae