Primaria Dumbrăviţa

Judetul Timis


Sistemul de Informatii Schengen II

Inaugurare sala de mese pentru elevii Scolii Gimnaziale Dumbravita

« Inapoi

12 Martie, 2014

Inaugurare sala de mese pentru elevii Scolii Gimnaziale Dumbravita

Inaugurare sală de mese

pentru elevii Școlii Gimnaziale Dumbrăvița

 

Dacă administrația Primăriei Dumbrăvița a făcut pionerat pentru legiferarea sistemului de învațământ after-school, acum după generalizarea acestui sistem în toată țara elevii dumbrăvițeni beneficiază de o sală de mese modernă construită chiar în incinta campusului școlar. În acest fel se evită traversarea străzii către cantina bisericii catolice de către elevi și profesori și în această sală se pot ține și alte evenimente școlare

Inaugurarea cantinei after-school a avut loc la Dumbrăvița într-o atmosferă de adevărată sărbatoare, care a coincis și cu Ziua Femeii. Panglica a fost tăiată de primarul comunei Victor Malac și de președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

La momentul festiv, s-au alăturat subprefectul  Liliana Oneț, senatorul Matei Suciu, deputații Catălin Tiuch și  Molnár Zsolt, viceprimarul Miklos Arpad, consilieri locali, dascăli si reprezentanți ai scolii din Dumbrăvița, preoți din comuna.

Investitia a beneficiat de sprijinul financiar al Consiliului Județean, dar și de o importantă contribuție de la bugetul local al comunei, în sumă de 825.000 lei.

La inaugurare, atat preotul ortodox, cât și cel catolic din Dumbrăvița au oficiat câte o ceremonie religioasă, iar primarul Victor Malac i-a inmânat, în mod simbolic, directorului școlii cheile cantinei, cel care o va și administra.

În incinta noii cantine, vor putea fi gazduite, în afara programului, și alte evenimente importante, precum reuniuni, întalniri, prezentari video, primiri de delegații străine, etc.

Programul after-school a fost implementat la Dumbrăvița acum cinci ani, însa, până acum, elevii au luat masa într-o sală apartinand Bisericii Catolice. Ca sa ajunga la vechea cantină, copiii erau nevoiți sa traverseze soseaua principal, comuna, o artera extrem de circulata. Acum, traversarea drumului e doar o amintire, intrucât noua cantină este amplasata în curtea interioarî a școlii, lângă sala de sport.

Autor: Constantin Nicolae