Primaria Dumbrăviţa

Judetul Timis


Sistemul de Informatii Schengen II

15 Ianuarie 2013, cu Eminescu și Petőfi la Dumbrăvița

« Inapoi

17 Ianuarie, 2013

15 Ianuarie 2013, cu Eminescu și Petőfi la Dumbrăvița

Pentru aniversarea a 163 de ani  de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, aniversarea a 190 ani de la nașterea poetului Sándor Petőfi şi marcarea Zilei Naţionale a culturii române,  Școala gimnazială Dumbrăvița a pregătit mai multe manifestari derulate pe tot  parcursul zilei de 15 ianuarie.

La ora 12.30, la grupul statuar Eminescu-Petőfi, s-u recitat poezii,  s-au depus coroane de flori, s-au rostit alocuțiuni și  s-a ținut un TeDeum.

A urmat un amplu spectacol în  sala căminului cultural, unde elevii  și-au omagiat poeții recitând, citind, interpretând nemuritoare poezii din operele lor.

          Întreaga sărbătoare a fost o emoţionantă invitaţie la o călătorie în timp şi spaţiu în universul operei celor doi poeți, un imbold la lectură pentru colegii mai mari sau mai mici, o lecţie de limba şi literatura română pentru părinți, pentru copiii artişti şi pentru copiii spectatori. 

După spectacol, scriitorii și oamenii de cultură prezenți au fost invitați de primarul Victor Malac, în sala de consiliu a primăriei.

La un alt nivel, din nou, s-a vorbit de Eminescu și Petőfi, s-a recitat, s-a cântat. Personalitățile prezente, care s-au implicat an de an, la simpozionul Eminescu-Petőfi, au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii primăriei.

Autor: C Nicolae