Primaria Dumbrăviţa

Judetul Timis


Sistemul de Informatii Schengen II

Proiect WiFi

« Inapoi

12 Aprilie, 2012

 

 

 

 

 

 

Îmbunătățirea comunicării transfrontaliere între Dumbrăvița și Szentes prin intermediul sistemului WiFi”

 

Acronym: WiFi

Cod proiect: HURO/1001/068/1.2.2

Contribuția Uniunii Europene din fonduri FEDR: 46761,05 euro

 

 

          Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea accesului la informaţii a comunităţilor din zona geografică acoperită de proiect: Szentes şi Dumbravita.

 În cele două localităţi, vom instala trei zone Hot Spot prin intermediul cărora este prevăzută posibilitatea de acces la internet prin wireless . Se vor instala de asemenea 3 camere web de 360 grade care vor afișa imagini live din cadrul localității  Dumbrăvița și Szentes .

          Se vor instala puncte de informare, cu un sistem de ecran tactil, care vor oferi informaţii specifice locale şi regionale, proceduri necesare pentru a rezolva actele în cadrul administraţiei publice, informaţii turistice şi culturale, evenimente locale . Informatiile vor fi accesibile în mai multe limbi.

Vom organiza sesiuni de formare axate pe multimedia şi utilizarea pe scară largă a noilor tehnologii care urmează să fie abordate de către grupul ţintă: tineri şi bătrâni, profesori şi reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor. Vom stabili, de asemenea, un site web comun bilingv pentru a informa atât comunitatea locală cât şi diaspora  de  peste graniţă.

Valoarea totală a proiectului este de  55013 euro din care  Dumbrăvița, care este Lider, are 35013 euro, iar municipiul Szentes, 20000 euro.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni, între  01.03.2012-28.02.2013.

Autor: Constantin Nicolae


Lista de fisiereConferinta de presa WiFi.doc