Primaria Bălăuşeri - www.balauseri.ro

Judetul Mures


Sistemul de Informatii Schengen II

Európai rendezvény Balavásár Községben

« Inapoi

15 August, 2015

Európai rendezvény Balavásár Községben

Európai rendezvény Balavásár Községben

 

Balavásár Község Önkormányzata, partnerségben a helyi civil egyesületekkel és iskolával, valamint a testvértelepülésekkel 2015 augusztus7-9 között tartotta az idei Községi Napokat – I. BalavásáriÖrökségNapokat. Az esemény megvalósítása az “Európa a Polgárokért” program keretében elnyert támogatásból volt lehetséges. A rendezvényt megtisztelték magyarországi és cseh partner településeink képviselői is, valamint az ukrajnai Bátyuról érkező küldöttség.

 

A rendezvény Balavásár Község épített örökségére, valamint az európai értékekre, aktív részvételre fókuszált, megszervezve az I. Balavásári Örökség Napokat. Projektünk a tavaly, szintén “Európa a Polgárokért” program keretében elnyert, támogatás folytatása, mely szintén nagy népszerűségnek örvendett. A testvértelepülési küldöttségek augusztus 6-10 között voltak vendégei Balavásárnak.

A szervezők örömmel jelezték, hogy a rendezvény nagy népszerűségnek örvendett és fontos találkozási, egyeztetési alkalmat biztosít a résztvevőknek. Céljuk, hogy az évenként megszervezésre kerülő találkozók olyan közérdekű, tartalmas témák köré csoportosuljanak, melyek körüljárásából és megismeréséből minden résztvevő közösség nyer és erősödik, ugyanakkor a szakmai, baráti szálak is kialakulnak a települések között.

Résztvevő testvértelepülések: Fót, Aldebrő, Tápiószentmárton, Kolinec és Bátyu

Autor: Primar